Leer je producten te demonstreren met GIF-animaties in deze eenvoudige tutorial.
Het maken van video’s kan een vervelende en langdurige klus zijn, maar er zijn ook andere manieren om een product te demonstreren binnen een bewegende kader. Een manier om dit te bereiken is door het creëren van een graphic interchange format (GIF) bestand in Adobe Photoshop of een ander soortgelijk programma. Een GIF-bestand is een gecomprimeerd bestand dat meerdere stilstaande beelden samen tot een korte animatiereeks combineert. In productfotografie, zijn GIF’s geweldig voor de presentatie van jouw product, dankzij de bewegelijkheid van hoek tot hoek wordt de kijkervaring van je klanten sterk verbeterd. Het publiceren van GIFs via sociale media en andere promotionele platforms kan ook helpen om met je product meer klanten te bereiken.
Volg de paar snelle stappen hieronder om je eigen GIF-bestanden te maken en je producten te presenteren op een frisse, nieuwe manier. Aan de slag!
1. Maak een nieuw bestand map.
Selecteer vervolgens alle foto’s die je wilt opnemen in je GIF-animatie en plak ze in de GIF-map.
Voor deze tutorial maken we een GIF-bestand met behulp van acht productfoto’s van een vrouwenschoen, dus hebben we specifiek deze acht foto’s aan de map toegevoegd. Wanneer ze gecombineerd worden, zal uit deze beelden een 360-graden rotatie van de schoen ontstaan, dat is wat wij voor jouw eigen GIF-afbeeldingen ook aanbevelen. Als je suggesties wilt over wat de beste hoeken zijn om de schoenen vanuit vast te leggen, lees dan onze Ultieme Handleiding om je Productpresentatie voor Schoenen te maximaliseren.
2. Open je bestanden in Photoshop.
Om dit te doen, selecteer Bestand > Scripts > Load bestanden in de stapel. Een pop-up venster wordt weergegeven waarmee je kunt kiezen uit de GIF-map die je hebt gemaakt in stap 1. Klik op Bladeren om je afbeeldingen te selecteren en te openen en klik vervolgens op OK. Photoshop maakt een nieuw bestand met al je foto’s op elkaar gestapeld.
3. Sorteer de laag-bestanden in Photoshop.
De gemaakte lagen moeten geordend worden in numerieke volgorde volgens de namen die je hebt toegewezen aan de bestanden na het retoucheren. Als je afbeeldingen nu op onjuiste volgorde liggen klik en sleep je de lagen om ze te rangschikken zodat je product in één beweging met de klok mee verandert.
Zorg ervoor dat terwijl je elk van de lagen inspecteert je afbeeldingen allemaal zijn uitgelijnd, zodat als de GIF-animatie van frame naar frame overschakelt er geen gekartelde uitlijning is.
4. Frames in het animatie-palet maken.
Selecteer Venster > Animatie (of Venster > Tijdlijn afhankelijk van jouw versie van Photoshop) om het animatie-palet te openen zodat het animatie venster verschijnt aan de onderkant van je scherm.
Klik op het hoogste drop-down menu en selecteer Frames maken van lagen. Op dit punt is het verstandig om er zeker van te zijn dat je in frame weergave bent in plaats van in tijdlijn weergave door te klikken op het juiste pictogram. Afhankelijk van de volgorde van de frames die je ziet en de volgorde waarin je wilt dat de afbeeldingen worden weergegeven in je GIF, moet je mogelijk Reserve Frames met behulp van het drop-down menu rechtsboven.
5. Verander de duur van elk frame.
Klik in het top drop-down op Selecteer Alle frames. Ga om de tijdsduur van alle frames in te stellen naar de onderkant van een van de frames en klik op de drop-down pijl om vooraf ingestelde tijd snelheden te selecteren voor het frame of kies Anders als je de snelheid van het frame wilt aanpassen.
Elk frame kan afzonderlijk worden veranderd; als je liever één van de frames langer dan de andere wilt laten verschijnen, stel deze dan in op een langere duur. Zo niet, selecteer dan dezelfde duur voor elk frame zodat je product naadloos “verandert” van frame tot frame.
6. Stel het aantal keren in dat de GIF zal spelen.
Onder het eerste frame op de linkerbenedenhoek van je animatiekader palet, kunt je ook instellen hoe vaak je wilt dat je GIF “loopt” of speelt wanneer het wordt bekeken. We raden je aan om ‘voortdurende’ animatie te kiezen zodat je klanten het product zo lang als ze willen kunnen bewonderen.
7. Sla het GIF-bestand op.
Nu je al je frames hebt ingesteld in de volgorde en de duur dat jij ze wilt weergeven, moet je je nieuwe animatie opslaan. Om een GIF-bestand op te slaan, kies je voor Bestand> Opslaan voor web en apparaten.
Zorg ervoor dat alle instellingen in de Opslaan voor web en apparaten scherm naar wens worden ingesteld en klik vervolgens op Save om de GIF-map die je in Stap 1 hebt gemaakt te selecteren.
8. Test het GIF-bestand.
Nu je je GIF-bestand hebt gemaakt en opgeslagen, probeer je het uit door het bestand direct in je internet browser te slepen, of door rechts te klikken op het beeldbestand en Openen met> en je internet browser naar keuze te selecteren.
Als de animatie speelt, heb je alles goed gedaan. Geniet van je nieuwe GIF!